Începem cea de-a 13-a ediție a Innovation Labs cu un Hackathon în București

/
Începem cea de-a 13-a ediție a Innovation Labs cu un Hackathon în București
Text Descriptiv pentru Imagine
    Weekendul trecut, Hackathonul Innovation Labs, unul dintre cele mai așteptate evenimente din ecosistemul antreprenorial și de tehnologie din București, a adus împreună pasionații de inovație la Biblioteca Centrală a Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA din București. Ca în fiecare an, acest eveniment-concurs de 30 de ore - la care au participat echipe din București, Brașov, Constanța, Sibiu și Târgu Mureș, și nu numai - a marcat startul oficial al noii ediții a programului Innovation Labs.
    În dimineața de sâmbătă, 8 martie, 82 de echipe promițătoare și-au expus ideile de business într-o prezentare de 1 minut. Pe baza voturilor juriului și a publicului, cele 53 de echipe cu cel mai mare potențial au avansat în etapa de dezvoltare și mentorat rapid în cadrul Hackathonului. În cursul după-amiezii de sâmbătă și a nopții care a urmat, aceste echipe au lucrat intens pentru a-și perfecționa prototipurile, sub îndrumarea mentorilor.
Text Descriptiv pentru Imagine
Text Descriptiv pentru Imagine
    Duminică, 9 martie, echipele și-au prezentat versiunea îmbunătățită a produsului și a strategiei lor de afaceri în fața juriului și a publicului. Prezentarea a inclus o demonstrație tehnică și de business, urmând un “elevator pitch” de 2 minute și o sesiune de întrebări și răspunsuri. Juriul, format din reprezentanți ai ecosistemului inovării tehnologice din România, a avut sarcina dificilă de a selecta cele mai promițătoare 31 de echipe și prototipuri.
    Orange Romania susține în mod tradițional echipele de tip spin-off. Bazat pe un proiect de cercetare, echipa de spin-off Faur.ai propune soluții de reducere a costurilor, sub formă de servicii gestionate sau componente modulare pentru integrarea în software. De asemenea, Orange Romania susține proiectul Donorium, atât pentru impactul social pozitiv și sustenabil, cât și pentru potențialul de scalare.
Text Descriptiv pentru Imagine
Text Descriptiv pentru Imagine
    Pe parcursul următoarelor zece săptămâni, obiectivul programului este acela de a accelera fiecare soluție propusă până la stadiul de MVP (Minimum Viable Product). Totodată, programul își propune să insufle participanților un mod antreprenorial de a gândi și de a discuta cu potențialii parteneri, introducând în vocabularul lor concepte actuale de business. Acest demers este accentuat prin activitățile diverse din program, în cadrul cărora antreprenori și oameni de business consacrați vor împărtăși experiențele lor cu tinerii participanți.

    Pe 26 mai, în cadrul Startups’ Fair și al finalei Demo Day, finaliștii programului își vor prezenta progresul în fața partenerilor Innovation Labs, a reprezentanților media și a potențialilor investitori, precum și a publicului larg, urmând ca echipele și produsele cele mai convingătoare să fie apreciate prin premiile Innovation Labs. Din vară, după încheierea programului, echipele vor continua să beneficieze de sprijinul acceleratorului, al partenerilor și al susținătorilor programului, devenind parte din numeroasa comunitate de alumni a Innovation Labs.

Stay tuned 👇🏻


1
Decembrie-Februarie
Înregistrare
2
Martie
Hackathons de selecție
3
Martie-Mai
12 Workshops
2 Bootcamps
8 Unplugged Talks
5 Pitch Sessions
Progress Follow-up
4
26 Mai
Demo Day
5
După
Susținerea absolvenților