AI Vision - platforma de analiza video

/
AI Vision - platforma de analiza video
Progresele recente în domeniul analizei video bazate pe AI au adus modificari remarcabile în domenii complexe precum detectarea obiectelor, recunoașterea activităților și identificarea anomaliilor. Având în vedere că piața este in ascensiune, cu o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de peste 30% în următorii cinci ani, acest domeniu tehnologic cunoaște o expansiune rapidă. AIVision, care s-a alăturat anul trecut acceleratorului Orange Fab, se află în fruntea acestor evoluții, fiind o platformă avansată de analiză video bazată pe inteligență artificială, ce este capabilă să recunoască sute de clase de obiecte, numere de masina, recunoastere optica a caracterelor, direct din fluxurile live ale camerelor de securitate sau ale camerelor USB, precum și din fișiere video salvate.

Despre AIVision


Platforma AIVision este un sistem complet de analiză video bazat pe inteligență artificială, care procesează și analizează fluxurile video în diverse scopuri, de la monitorizarea securității la eficiența operațională și analiza datelor, ceea ce îl face un instrument puternic pentru firme din toate sectoarele. Spre exemplu, cu ajutorul platformei, firmele de securitate pot monitoriza peste 1.000 de fluxuri cu un hardware de numai 2.500 de euro și pot primi alarme extrem de rapid la dispecerat, în mai puțin de 40mS. Companiile de publicitate exterioară isi pot măsura audiențele, iar municipalitățile pot identifica în timp real congestia traficului. Inspectia calitatii, trasabilitatea şi controlul calităţii devin procese care se pot automatiza prin identificarea de erori/defecte în fluxurile de producție folosind technologia AIVision.

De ce AIVISION?


În comparație cu concurenții, platforma se remarcă printr-o combinație favorabilă a următoarelor caracteristici:
 1. Securitate platforma utilizează un framework avansat de inteligență artificială susținut de un protocol de comunicare securizat, proprietar, client-server și criptat peer-to-peer (P2P). Această configurație asigură că datele și comunicațiile video sunt sigure și eficiente, facilitând procesarea în timp real a fluxurilor video.
 2. Capacități de integrare platforma este concepută pentru a fi foarte adaptabilă, susținând integrarea cu o gamă largă de dispozitive, de la gadgeturi IoT la servere de procesare virtuală.
 3. Modul de gestionare a claselor de obiecte, aceasta este o caracteristică cheie a platformei, care permite utilizatorilor să gestioneze imaginile de alarmă și să le clasifice în cadrul contului lor. Acest modul se conectează la toate fluxurile video procesate de dispozitivele clientului, permițând personalizarea claselor de detectare a obiectelor și îmbunătățirea acuratetei de detectare în timp cu identificarea de alarme false si reprocesarea lor pe hardware-ul clientilor.
 4. Procesare video în timp real utilizatorii pot adăuga orice fluxuri video la platformă pentru procesare. Inteligența artificială a platformei poate analiza aceste fluxuri în timp real, identificând obiecte, activități sau anomalii pe baza preferințelor aplicate de un utilizator.
  8.png
 5. Tehnici avansate de analiză inteligentă artificială platforma suportă Multi-Inference (utilizarea de NN-uri diferite pentru diferite zone ale unui flux video), Inference in Inference (analiza suplimentară a obiectelor detectate cu diferite NN-uri) și Contextual Inference (utilizarea de comenzi bazate pe text pentru analiză).
 6. Flexibilitate și adaptabilitate utilizatorii pot adapta platforma în funcție de nevoile sale, antrenând sistemul pentru a recunoaște noi clase de obiecte sau pentru a rafina detectarea celor existente.
  6.png
  10.png
 7. Procesare rapidă prin utilizarea edge computing și a rețelelor 5G private (eMBB slice), platforma asigură viteze rapide de procesare și latență redusă.

Discutând despre poziția AIVision pe piață, CEO-ul Bogdan Grumezescu subliniază că integrarea dispozitivelor de procesare, protocolul de comunicare și cadrul agnostic hardware consolidează poziția puternică a soluției, nu doar pe piața românească de analiză video AI, care se îndreaptă către procesarea on-edge. AIVision, susținută de infrastructura Orange, este încântată să continue să avanseze și să își mențină poziția de lider pe piața de analiză video!