Câștigă o finanțare 100% nerambursabilă pentru startup-ul tău în proiectul TrialsNet.

/ /
Câștigă o finanțare 100% nerambursabilă pentru startup-ul tău în proiectul TrialsNet.

Orange România implementează proiectul TrialsNet: TRials supported by Smart Networks beyond 5G, alături de alți 22 de parteneri din 5 tari europene (România, Italia, Grecia, Spania, Belgia si UK). Proiect finanțat de către Comisia Europeană în cadrul programului Horizon Europe.

Scopul acestui proiect este de a desfășura teste la scară largă, implementând o serie de aplicații inovatoare (studii de caz) având la bază rețeaua 5G, bazate pe diferite tehnologii precum cobots, metaverse, massive twining, internet of senses, și care să acopere trei domenii relevante ale ecosistemelor urbane din Europa precum - 1. infrastructură, transport, securitate și protecție; 2. e-Sănătate și situații de urgență; 3. Cultură, turism și divertisment, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor și de a da startul tranziției spre o nouă generație de rețele mobile.

În România se vor implementa 2 studii de caz din totalul de 13 realizate în cadrul proiectului și vor fi realizate in două zone importante din Iași cu sprijinul Universității Tehnice Gheorghe Asachi. Unul se referă la Smart Crowd Monitoring, al doilea la Smart Traffic Management.

În data de 16 octombrie 2023 consorțiul TrialsNet a lansat primul apel deschis organizațiilor terțe care pot profita de astfel de idei și direcții de studiu pentru a realiza soluții practice, hardware sau software, pe care apoi să le comercializeze. Apelul oferă două tipuri de finanțări, 100% nerambursabile.

Apelul se adresează organizațiilor terțe precum companii (IMM-uri), startup-uri, centre de cercetare sau altor entități relevante care pot dezvolta noi studii de caz/tipuri de utilizări  sau utilizări complementare celor existente pentru a îmbogăți și mai mult domeniile TrialsNet și pentru a efectua teste la scară largă peste infrastructura 5G existentă.

Pe lângă finanțarea din cadrul apelului, participanții vor avea acces și la laboratoarele Orange 5G din București și Iași, unde, alături de specialiști din cadrul Orange România, își vor putea rula aplicațiile într-o rețea 5G privată, de tip Standalone (SA), beneficiind astfel de funcționalități precum slicing și API-uri deschise pentru monitorizare și management în timp real.

Studiile de caz trebuie să vizeze unul din următoarele domenii:

  • Infrastructură
  • Transport
  • Securitate și protecție
  • e-Health
  • Situații de urgență
  • Cultură
  • Turism
  • Divertisment

Apelul deschis va maximiza impactul și va accelera rata de adopție a soluțiilor dezvoltate în cadrul proiectului TrialsNet, demonstrând flexibilitatea, gradul ridicat de acceptare de către utilizator și transferul tehnologic.

Lansare apel: 16 octombrie 2023
Termen limită de depunere a aplicație: 19 ianuarie 2024, ora 17:00 CET
Durata participării în proiect: 12 luni
Valoarea maximă a sprijinului financiar pentru fiecare aplicație este de până la 200.000€ pentru opțiunea 1 sau, până la 300.000 € pentru opțiunea 2.
Opțiunea 1
: Lansarea de noi teste pe platforma și rețeaua de soluții TrialsNET
Opțiunea 2: Extinderea domeniilor de infrastructura în alte arii geografice localizate in Europa (completând astfel clusterul principal)
Bugetul total pentru acest apel este 5.580.900 €.
Rata de finanțare este 100% din costurile  declarate
(inclusiv 25% rata forfetara pentru cheltuieli indirecte).


Informații referitoare la apel:  https://trialsnet.eu/open-call/


Ghidul aplicantului (update 26/10/2023)

Aplicatie- Template - document nou

Buget - Template - document nou

Link depunere aplicație
Întrebări frecvente
Model declarație pe propria răspundere
Descriere use-case-uri
Descriere indicatorilor ( KPIs & KVIs) si a cadrului TrialsNet
Link formular de verificare a fezabilității Acesta poate fi depus până la data de 10 Decembrie 2023, ora 17:00 CET.


Helpdesk: opencall@trialsnet.eu