CardioMedive - Device-uri wearable pentru telemedicină

/
CardioMedive - Device-uri wearable pentru telemedicină

Pe măsură ce îmbătrânim, trebuie să avem din ce în ce mai multă grijă de sănătatea noastră, ceea ce înseamnă de obicei mai multe vizite la spitale, mai multe cheltuieli, mai multe investigații și cutii mai mari pentru pastile și dispozitive medicale. Milioane de oameni, văzând cât de costisitor, consumator de timp, enervant și epuizant este procesul de îngrijire a sănătății lor, ajung la medic când este prea târziu.

Întrebându-se cum să îmbunătățească situația, CardioMedive a venit cu o soluție complexă, multifuncțională, dar în miniatură pentru întreaga familie. Se concentrează în primul rând pe bolile cardiovasculare, care, conform OMS, generează 17,9 milioane de decese pe an. Este un element reprezentativ al telemedicinei, un plasture toracic, cu senzori încorporați capabili să monitorizeze continuu 15 semne vitale. Datele sunt încărcate în cloud, unde medicii le pot vedea pentru a oferi prompt recomandări. Dispozitivul este ușor, sigur, fiabil și nu este vizibil sub haine. Poate fi folosit de către diferiți utilizatori. Imaginează-ți cât de mult timp, efort și bani economisești!

Pentru a afla mai multe despre soluție am discutat cu fondatorul CardioMedive, Ion Mocanu.

Cum a început CardioMedive și cine este în spatele soluției?

Proiectul CardioMedive a început în 2018, inspirate din experiența personală a fondatorului companiei, Ion Mocanu, fost militar și inginer software. Împreună cu cinci experți în tehnologie, păstrând în același timp o interacțiune constantă cu medicii, el a dezvoltat un dispozitiv, o platformă și o aplicație portabile pentru sănătate, reprezentând împreună o soluție unică de telemedicină autosuficientă. Parteneriatul lor cu Orange Fab a început mai târziu, în 2020, pe baza dezvoltării soluțiilor de conectivitate.

Ce primește utilizatorul final?

CardioMedive permite utilizatorilor săi nu doar să măsoare cu acuratețe 15 parametri, dar oferă și servicii de îngrijire medicală la domiciliu, de la diagnosticare la tratament în timp real și mentenanță. Mai mult, colectează statistici, generează anamneză și urmărește întregul istoric al tratamentului tău. Nu în ultimul rând, economisește în mod semnificativ banii pe care tu și cei dragi îi poți cheltui pe mai multe dispozitive de măsurare și călătorii la spitale.

Cât de sigur este plasturele?

Materialul specific al plasturelui îți permite să îl porți până la 14 zile fără să te sperii de acumularea de bacterii sau de mâncărimi. În plus, este rezistent la apă, așa că nu este nevoie să-l scoți în timpul dușului! Ținând cont de faptul că utilizatorii vor împărtăși o mulțime de informații private, CardioMedive s-a ocupat și de aspectele de securitate și confidențialitate, dezvoltând soluția în conformitate cu standardele GDPR.

Care au fost principalele provocări tehnologice?

„Fiecare parametru vital are un loc unde este mai ușor de măsurat” – spune Ion. De aceea medicina convențională funcționează cu mai multe dispozitive care ar trebui să fie atașate la piept, la spate, la deget și așa mai departe. În consecință, una dintre cele mai grele sarcini cu care s-a confruntat CardioMedive din punct de vedere tehnologic a fost adaptarea senzorilor pentru a-i face capabili să măsoare cu precizie 15 parametri vitali într-un singur loc. Următoarea provocare a fost proiectarea unui dispozitiv mic, ușor, care să se potrivească cu opt senzori. Cu toate acestea, CardioMedive a rezolvat cu succes ambele probleme și nu se teme de altele noi sau de adaptarea produsului la piață.

Cum este verificată soluția CardioMedive?

Certificarea produselor legate de sănătate este considerată pe bună dreptate una dintre cele mai dificile. Cu toate acestea, CardioMedive este pregătit și pentru această luptă: are experți responsabili cu standardizarea produsului pentru a fi acceptat mai întâi pe piețele europene (regulamente EMA), iar apoi pe piețele americane (reglementări FDA).

Și ce urmează?

CardioMedive și-a testat soluția pe 25 de pacienți și a primit feedback pozitiv atât de la utilizatori, cât și de la medici. Așadar, următorii pași importanți sunt măsurarea acurateței și certificarea ulterioară a dispozitivului. În plus, echipa CardioMedive nu încetează să lucreze la dispozitivul lor, încercând să-l îmbunătățească și să „asigure o călătorie de sănătate sigură și plăcută pentru utilizatorii săi sub umbrela unei clinici virtuale”.

Echipa Orange Fab este inspirată de entuziasmul companiei și utilitatea soluției sale. Suntem încântați să lucrăm împreună cu CardopMedive, sprijinindu-i cu expertiza noastră în soluții de conectivitate.