Cautcurier.ro - curierul tău all inclusive

/
Cautcurier.ro - curierul tău all inclusive

Ideile bune vin cateodată din experiențe proaste - sau povestea despre cum un frigider livrat fără succes a dus la fondarea unei companii căreia îi pasă cu adevărat de livrarea ta. În 2021, Cătălin Anghel a primit un frigider stricat și a fost nevoit să treacă printr-un proces de durată pentru a-l returna - o frustrare pe care majoritatea dintre noi o cunoaștem. După acest incident, Catalin s-a concentrat asupra modului de a preveni astfel de situații pe viitor, iar după ceva timp, a fondat Caut Curier.

Caut Curier este un startup, care oferă un serviciu avansat de urmărire a coletelor - nu doar poziția acestora, ci și calitatea procesului de livrare. Acest serviciu crește semnificativ satisfacția clienților, reduce numărul de retururi și, în cel mai rău caz, determină cu precizie ce a mers prost, unde și cine este responsabil. Soluția în sine este un dispozitiv multisenzor cu dimensiuni de 10x15 cm, care poate fi atașat la colet și care oferă în timp real măsurători cum ar fi:

Locație: "Unde este coletul meu?

Securitate: " A fost deschis coletul în timpul livrării?"

Impactul fizic în timpul livrării: "Coletul a suferit șocuri, lovituri, răsturnări, înclinări sau căderi libere?"

Parametrii de mediu: "Temperatura și umiditatea au fost adecvate?"

Cu alte cuvinte, dispozitivul Caut Curier le permite utilizatorilor săi nu doar să urmărească comanda, ci și să stabilească parametrii esențiali pentru transportarea în siguranță al coletului și să monitorizeze dacă acești parametri au fost respectați pe tot parcursul călătoriei. Acest tip de serviciu este optiunea perfectă pentru colete importante, confidențiale, fragile sau pentru colete cu cerințe speciale (apropo, știați că frigiderele trebuie transportate strict în poziție verticală?). Un alt beneficiu semnificativ al acestei soluții este că poate, cu o probabilitate ridicată, să ajute la identificarea celui care ar trebui să își asume responsabilitatea în cazul în care o comandă ajunge deteriorată: dacă problema aparține pieței sau transportatorului. Per total, această soluție reduce numărul de retururi cu până la 90% și stabilește un nou standard în rândul serviciilor de livrare din România.

Cine și cum folosește soluția Caut Curier?

Teoretic, soluția ar putea fi furnizată oricărui membru al lanțului de livrare: de la vânzător la transportator sau utilizator final. Cu toate acestea, pentru moment, compania se concentrează în principal pe sectorul B2B. Companiile care aleg serviciul Caut Curier vor primi un dispozitiv care poate fi reglat pentru a monitoriza parametrii selectați cu praguri prestabilite. De exemplu, dacă suntem interesați de transportul sticlei sau al ceramicii, putem seta parametrul "șoc" la un prag foarte scăzut, în timp ce pentru același frigider, vom prioritiza controlul "înclinării". În orice moment, utilizatorul poate verifica parametrii monitorizați: dispozitivul este echipat, de asemenea, cu un modul de conectivitate. În cazul unei conexiuni slabe în locuri greu accesibile, datele nu vor fi pierdute, ci încasate pe dispozitiv și apoi împinse pe platformă imediat ce semnalul este restabilit. Astfel, soluția oferă o vizibilitate totală în timpul transportului, deschizând ușa către livrări mai sigure, mai securizate și mai satisfăcătoare!

Cum ne-am cunoscut?

Prima dată când Orange Fab a întâlnit Caut Curier la Make it in Oradea în 2021, dar colaborarea efectivă a început atunci când startup-ul a aplicat la apelul nostru 5G: de atunci lucrăm împreună, participăm la conferințe și avem deja un set de planuri pentru viitorul apropiat!

Vorbind despre planuri, ce urmează? 

Echipa Caut Curier are planuri mari de viitor! În această lună, ei sunt pregătiți să primească lotul zero de dispozitive pentru testare. După aceasta, spune Cătălin Anghel, intenționează să aducă modificări produsului: urmăresc să îi micșoreze dimensiunea și să îi sporească independența electronică, vizând un obiectiv de 15 zile de funcționare fără încărcare. În colaborare cu Orange, Caut Curier intenționează, de asemenea, să actualizeze modulul de conectivitate la 5G. Pe termen lung, compania nu dorește să se limiteze la piața românească și se extinde treptat spre scena internațională.

Suntem încântați să observăm creșterea Caut Curier și și mai încântați să facem parte din ea!