Mentorii și partenerii noștri
Mentorii și partenerii noștri îți vor oferi cunoștințele și expertiza lor pentru ca tu să ai cea mai bună îndrumare pentru realizarea produsului tău.
Mentori
Cristian Pațachia
Development & Innovation Manager
@Orange România
Manager cu peste 20 ani de experiență în industria telecomunicațiilor, acoperind o gamă largă de tehnologii, dezvoltare de produse și managementul inovatiei.
În prezent este managerul echipei de Dezvoltare și Inovare din departamentul de inginerie și coordonează multiple proiecte de cercetare în următoarele domenii: 5G și rețelele viitorului, securitate cibernetică, orașe inteligente, expunerea și monetizarea de APIs, tehnologii cloud și IoT/M2M.
Bogdan Chiriță
Strategic Partnerships Manager
@Orange Business Services
Specialist în vânzări cu peste 20 de ani de experință în business development și sales management, acoperind diverse canale de vânzări și segmente de piață; pasionat de transformarea afacerilor prin inovație, soluții integrate IT&C și sinergii cu startup-uri.
În prezent conduce strategia de vânzări cu parteneri a Orange Business Services în România și sinergiile cu Orange Fab.
Marius Iordache
5G Technical Manager
@Orange România
Cu o experiență de peste 13 ani în industria de telecomunicații, Marius conduce în prezent implementarea tehnică a rețelei Orange 5G în România.
Este certificat CCIE și are o vastă experiență în planificarea, designul și arhitectura rețelelor fixe și mobile în medii cu furnizori multipli. Participă în diverse proiecte de cercetare tehnologică din cadrul Horizon 2020, 5G-PPP.
Bogdan Ștefănescu
Product Manager
@Orange România
Absolvent de Marketing și pasionat de tehnologie, Bogdan are o experiență de peste 9 ani în domeniul telecomunicațiilor și este specializat în vânzări, management de proiect și management de produs.
Din 2019 este Product Manager în cadrul echipei de Marketing New Business, unde gestionează și dezvoltă platformele de servicii cu valoare adăugată, cloud, mobile security și serviciile complementare și gestionează interacțiunea cu startup-urile din Orange Fab.
Ioan Constantin
Cyber Security Expert
@Orange România
Ioan este un profesionist în domeniul securității cibernetice, cu peste 10 ani de experiență în dezvoltarea, implementarea și auditul sistemelor de securitate informatică. În 2018 s-a alăturat echipei Development and Innovation a Orange România, preluând roluri în multiple proiecte de cercetare și inovare, în domenii precum Machine Learining, Threat Intelligence sau Resillience.
Mădălina Cojocaru
Senior PR
@Orange România
Specialist în comunicare corporate, prietenă cu tehnologia, cu peste 7 ani de experiență în comunicare internă, externă, social media, crisis communication, content management & events. Mădălina a coordonat sau a fost implicată, din zona de PR, în campanii de rebranding, pentru produse digitale sau pentru programe destinate startup-urilor.
De-a lungul parcursului profesional, a activat în banking și telecomunicații, iar în 2020 s-a alăturat echipei Orange România ca senior PR, unde susține eforturile de comunicare din zonele de inovație, B2B și Orange Money.
Cătălin Brezeanu
Telco Cloud Expert
@Orange România
Absolvent al Universității Politehnica din Bucuresti, specializat în rețele și software pentru comunicații, Cătălin este în prezent implicat în dezvoltarea și implementarea proiectelor de Cloud și IoT pentru Orange. De asemenea, își concentrează activitatea în zona de cercetare tehnologică prin participarea în cadrul proiecte Horizon 2020 si derularea stagiului de PhD orientat către domeniul de virtualizare.
Cristian Turcin
Cloud Services Product Manager
@Orange Business Services
Product Manager cu experiență de peste 10 ani în industria de telecomunicații și banking. Background atât în arii consumer cât și enterprise. Pasionat de crearea produselor și experiențelor plăcute și funcționale pentru utilizatori.
În Orange Business Services, gestionează și dezvoltă platformele de cloud, hosting și serviciile profesionale complementare.
Andrei Son
Country Innovation Manager
@Continental România
Andrei Son este managerul naţional de inovare al Continental R&D România şi liderul grupului Advanced Engineering România (ADAS AE-RO).
Și-a început cariera încă de pe băncile facultăţii ca dezvoltator software într-un startup timişorean orientat pe dezvoltarea de soluţii software custom pentru optimizarea proceselor de business şi producţie.
Are experiență în management de proiect, arhitectură de sisteme informatice, vânzări tehnice consultative, marketing online şi tele-marketing, pregătire de licitaţii şi cotaţii în mediul corporate, aplicare pe proiecte cu finanţare publică şi multe altele.
Andrei Avadanei
Președinte
@Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România
Andrei Avădănei este președintele organizației care se ocupă de coordonarea DefCamp – cea mai mare conferință de securitate informatică și hacking din Europa Centrală și de Est. Este CEO Bit Sentinel, un startup ce oferă servicii de securitate informatică menite să protejeze companiile de amenințări informatice.
Are peste 10 ani de experiență în IT și securitate informatică, peste 60 de premii naționale și internaționale câștigate în competiții de dezvoltare web & software, algoritmică și securitate informatică.
Bogdan Iordache
Co-fondator
@How to Web
Fondator al conferinței How to Web, unul din cele mai importante evenimente dedicate startup-urilor din Europa. Bogdan este advisor pentru startup-uri early-stage pentru atragerea investițiilor, dezvoltarea produselor utile, crearea deck-urilor de prezentare de impact.
În trecut a fost partener la Gecad Ventures, antreprenor, a fondat și a vândut Conectoo, serviciu de email marketing enterprise. De asemenea, a lucrat cu MVP Academy, MVP Angels, TechHub Bucharest și 3TS Capital Partners.
Parteneri
Continental Automotive Group este unul din principalii furnizori ai industriei auto cu peste 87,000 de angajați în peste 170 de locații. Toți muncesc în medii diferite cu o viziune unică: mobilitatea să fie mai sigură, sustenabilă și interconectată, elemente pe care le caută și la startup-urile din Orange Fab.
Centrul Național Cyberint pledează și acționează pentru cunoaşterea, prevenirea şi contracararea vulnerabilităţilor, riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii cibernetice a României. CNC susține, în parteneriat cu sectoarele public, privat și zona academică, o serie de proiecte centrate pe dezvoltarea cunoașterii și a capabilităților în domeniul securității cibernetice la nivelul țării.
Un proiect vizează consolidarea zonei educaționale la nivel postuniversitar în domeniul securității cibernetice, fapt deja transpus în practică sau pe cale de implementare în douăzeci de universități din țară.
Cel mai important exercițiu de securitate cibernetică (CyDEx), singurul axat pe componenta practică, a fost inițiat de CNC în anul 2017 pentru verificarea nivelului de expertiză tehnică a specialiștilor din cadrul entităților participante în cazul unui incident cibernetic major la scară națională, dar și dezvoltarea unui mecanism eficient de avertizare timpurie, alertă și reacție rapidă la acest tip de incidente.
CNC a organizat Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC) alături de partenerii din mediul public, privat și asociativ, în 9-11 octombrie 2019 la București, realizând în același format și selecția echipei naționale a României și pregătirea acesteia. La această ediție a evenimentului, echipa României a obținut locul întâi. Clasamentul final a rezultat în urma parcurgerii de către participanţi a testelor din domenii precum securitate web, criptografie, inginerie inversă şi investigaţii, programare, securitate Linux / windows / macOS, securitate dispozitive mobile şi IoT.
În prezent, Centrul Național Cyberint se alătură inițiativei Orange Fab, în cadrul secțiunii Security, pentru susținerea firmelor de tip startup din domeniul securității cibernetice.
AROBS, partener național Orange Business, se alătură inițiativei Orange Fab, pentru a contribui alături de ceilalți mentori și parteneri la dezvoltarea startup-urilor din program. AROBS este un furnizor de soluții IT și sisteme ready-to-use. Cu o mentalitate de start-up combinată cu peste 25 de ani experiență, AROBS dezvoltă soluții de software development pentru industriile automotive, aerospațial, maritim, medical, travel & hospitality, home automation, life sciences, IoT și enterprise application, folosind instrumente de web, mobile, embedded și cloud de ultimă generație.
Partener tehnologic
Centrul de Cercetare în Securitate Informaticăa din România (CCSIR) este o asociație non-guvernamentală ce se ocupă cu organizarea DefCamp - cea mai mare conferință de securitate informatică și hacking din Europa Centrală și de Est. În fiecare an, evenimentul gazduiește peste 1000 de participanți și 30 de speakeri.
Echipa CCSIR are experiență și în organizarea de workshopuri și training-uri în domeniul securității cibernetice și în dezvoltarea de soluții și servicii de securitate. Oferă startup-urilor din domeniul securității cibernetice posibilitatea de a-și prezenta produsul și tehnologia din spatele acestuia pe scena DefCamp.
Parteneri coworking
Toate spațiile de coworking partenere Orange Fab sunt incluse în Hub Pass - program ce susține mobilitatea startup-urilor. Află mai multe aici!
TechHub e un spațiu unic unde startup-urile de tehnologie pot crește mai repede. Intreținem o rețea internațională de antreprenori concentrați pe tehnologie și cu aceleași viziuni, punându-le la dispoziție un spațiu unde pot lucra, întalni, colabora, învăța și se pot distra. Lucrurile bune se întamplă atunci când oamenii potriviți se întalnesc în același loc.
Fab Lab Iași este un spațiu de coworking inaugurat în 2017 pe o suprafață de 7000 mp ce oferă scenarii flexibile de utilizare (arii de concurs, spații comune de lucru, atelier cu echipamente, săli de training). Spațiul funcționează ca o platformă independentă ce coagulează inovarea și comunitatea tehnică din Iași.
Rubik Hub este mai mult decât un spațiu fizic, este o misiune asumată pentru dezvoltarea sistemului antreprenorial din regiunea de Nord-Est a României prin crearea unei comunități în care oamenii să se conecteze, să aibă acces la suport educațional, iar tinerii cu spirit antreprenorial să fie încurajați și inspirați să construiască startup-uri de succes la nivel global.
Cowork Timișoara este alcătuit din două spații de co-working, prezente pe piața din Timișoara din 2017. Cele două spații vin în întâmpinarea antreprenorilor la început de drum și a liber-profesioniștilor din domeniul digital.
Oradea Tech Hub este un loc pornit din comunitate și pentru comunitate, aflat în Cetatea Oradea. Este un spațiu dezvoltat pentru a oferi sprijin oamenilor pasionați de tehnologie și creativi, cu scopul de a dezvolta startup-uri inovatoare, de a face schimb de cunoștințe, de a colabora și de a construi relații puternice.
Silicon Forest oferă companiilor mici și mijlocii oportunitatea de a se concentra asupra task-urilor zilnice și a le oferi angajaților o experiență deosebită. Spațiile sunt amenajate pentru a susține colaborarea și inovarea. Membrii au incluse utilitățile, internet de mare viteză, săli de discuții, cafea, apă și patiserie, evenimente gratuite și o comunitate de oameni geniali.