Mentorii și partenerii noștri

/
Mentorii și partenerii noștri

Mentorii și partenerii noștri îți vor oferi cunoștințele și expertiza lor pentru ca tu să ai cea mai bună îndrumare pentru realizarea produsului tău.

Mentori

cristian-patachia-600px
Cristian Pațachia
Development & Innovation Manager
@Orange Romania

Manager cu peste 17 ani de experiență în industria telecomunicațiilor, acoperind o gamă largă de tehnologii, dezvoltare de produse și managementul inovatiei.

În prezent este managerul echipei de Dezvoltare și Inovare din departamentul de inginerie și coordonează multiple proiecte de cercetare în următoarele domenii: securitate cibernetică, orașe inteligente, expunerea și monetizarea de APIs, tehnologii cloud și IoT/M2M.

bogdan-iordache-600px
Bogdan Iordache
Co-founder
@How to Web

Antreprenor și investitor în companii de tehnologie, co-fondator al Conectoo, achiziționat de Conversion Media, fondator al How to Web, TechHub București, Tech Angels și Innovation Labs. În prezent, Bogdan face parte din echipa How to Web ce contribuie la implementarea Orange Fab în România.

nicolae-moldovan-600px
Nicolaie Moldovan
City Manager
@Primaria Alba Iulia

Lucrează de peste 15 ani în administrația publică locală, fiind specializat în dezvoltare comunitară susținută cu fonduri externe. Deține o bogată experiență în managementul elaborarii și implementării de proiecte nerambursabile adresate atât sectorului public, cât și privat, în special neguvernamental, susține traininguri în project management.

Coordonează implementarea proiectului Alba Iulia Smart City 2018 și este preocupat de implementarea strategiei de city branding a orașului și creșterea reputației Municipiului Alba Iulia, în plan național și internațional, ca o destinație de turism și servicii conexe.

andrei-son-600px
Andrei Son
Country Innovation Manager
@Continental Romania

Andrei Son este managerul naţional de inovare al Continental R&D România şi liderul grupului Advanced Engineering România (ADAS AE-RO).
Și-a început cariera înca de pe băncile facultăţii ca dezvoltator software într-un startup timişorean orientat pe dezvoltarea de soluţii software custom pentru optimizarea proceselor de business şi producţie.

Are experiență în management de proiect, arhitectură de sisteme informatice, vânzări tehnice consultative, marketing online şi tele-marketing, pregătire de licitaţii şi cotaţii în mediul corporate, aplicare pe proiecte cu finanţare publică şi multe altele.

andrei-avadanei-600px
Andrei Avadanei
Presedinte
@Centrul de Cercetare in Securitate Informatica din Romania

Andrei Avădănei este președintele organizației care se ocupă de coordonarea DefCamp – cea mai mare conferință de securitate informatică și hacking din Europa Centrală și de Est. Este CEO Bit Sentinel, un startup ce oferă servicii de securitate informatică menite să protejeze companiile de amenințări informatice.

Are peste 10 ani de experiență în IT și securitate informatică, peste 60 de premii naționale și internaționale câștigate în competiții de dezvoltare web & software, algoritmică și securitate informatică.

constantin-ioan-600px
Ioan Constantin
Cyber Security Expert
@Orange Romania

Ioan este un profesionist în domeniul securității cibernetice, cu peste 10 ani de experiență în dezvoltarea, implementarea și auditul sistemelor de securitate informatică. În 2018s-a alăturat echipei Development and Innovation a Orange România, preluând roluri în multiple proiecte de cercetare și implementare, în domenii precum Machine Learining, Threat Intelligence sau Resillience.


Parteneri

continental-logo

Continental Automotive Group este unul din principalii furnizori ai industriei auto cu peste 87,000 de angajați în peste 170 de locații. Toți muncesc în medii diferite cu o viziune unică: mobilitatea să fie mai sigură, sustenabilă și interconectată, elemente pe care le caută și la startup-urile din Orange Fab.

alba-iulia-logo

Municipiul Alba Iulia – Cealaltă Capitală – implementează în prezent proiectul Alba Iulia Smart City 2018, proiect lansat la inițiativa Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia. Proiectul se bazează pe dezvoltarea de parteneriate cu asociații, companii, clustere, institute de cercetare-dezvoltare, universități și voluntari, cu scopul de a transforma Alba Iulia într-un oraș intelligent pâna în 2018 când va fi în centrul tuturor evenimentelor dedicate sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire, act consemnat la Alba Iulia în anul 1918.

[logo-cyberint-small

Centrul Național Cyberint, pledează și acționează pentru cunoaşterea, prevenirea şi contracararea vulnerabilităţilor, riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii cibernetice a României. CNC susține, în parteneriat cu sectoarele public, privat și zona academică, o serie de proiecte centrate pe dezvoltarea cunoașterii și a capabilităților în domeniul securității cibernetice la nivelul țării.

Un proiect vizează consolidarea zonei educaționale la nivel postuniversitar în domeniul securității cibernetice, fapt deja transpus în practică sau pe cale de implementare în douăzeci de universități din țară.

Cel mai important exercițiu de securitate cibernetică (CyDEx), singurul axat pe componenta practică, a fost inițiat de CNC în anul 2017 pentru verificarea nivelului de expertiză tehnică a specialiștilor din cadrul entităților participante în cazul unui incident cibernetic major la scară națională, dar și dezvoltarea unui mecanism eficient de avertizare timpurie, alertă și reacție rapidă la acest tip de incidente.

CNC a organizat Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC) alături de partenerii din mediul public, privat și asociativ, în 9-11 octombrie 2019 la București, realizând în același format și selecția echipei naționale a României și pregătirea acesteia. La această ediție a evenimentului, echipa României a obținut locul întâi. Clasamentul final a rezultat în urma parcurgerii de către participanţi a testelor din domenii precum securitate web, criptografie, inginerie inversă şi investigaţii, programare, securitate Linux / windows / macOS, securitate dispozitive mobile şi IoT.

În prezent, Centrul Național Cyberint se alătură inițiativei Orange Fab, în cadrul secțiunii Security, pentru susținerea firmelor de tip startup din domeniul securității cibernetice.


Partener tehnologic

DefCamp

Centrul de Cercetare în Securitate Informaticăa din România (CCSIR) este o asociație non-guvernamentală ce se ocupă cu organizarea DefCamp - cea mai mare conferință de securitate informatică și hacking din Europa Centrală și de Est. În fiecare an, evenimentul gazduiește peste 1000 de participanți și 30 de speakeri.

Echipa CCSIR are experiență și în organizarea de workshopuri și training-uri în domeniul securității cibernetice și în dezvoltarea de soluții și servicii de securitate. Oferă startup-urilor din domeniul securității cibernetice posibilitatea de a-și prezenta produsul și tehnologia din spatele acestuia pe scena DefCamp.


Parteneri coworking

Tech Hub

TechHub e un spațiu unic unde startup-urile de tehnologie pot crește mai repede. Intreținem o rețea internațională de antreprenori concentrați pe tehnologie și cu aceleași viziuni, punându-le la dispoziție un spațiu unde pot lucra, întalni, colabora, învăța și se pot distra. Lucrurile bune se întamplă atunci când oamenii potriviți se întalnesc în același loc.

Rubik Hub

Rubik Hub este mai mult decât un spațiu fizic, este o misiune asumată pentru dezvoltarea sistemului antreprenorial din regiunea de Nord-Est a României prin crearea unei comunități în care oamenii să se conecteze, să aibă acces la suport educațional, iar tinerii cu spirit antreprenorial să fie încurajați și inspirați să construiască startup-uri de succes la nivel global.

Nod Maker Space

Nod este un ecosistem dinamic deschis pentru designeri, artiști, ingineri, inventatori, freelanceri și antreprenori. Orice minte creativă, oricine gândește ”business” într-un mod creativ, oricine are o idee, o invenție sau un prototip, și vrea să le dezvolte, își găsește spațiul potrivit, o comunitate suport, și echipamentul de producție care poate aduce orice proiect la viață. Nod este și un fab lab/makerspace, dar și un spațiu de co-working, prin urmare orice proiect poate fi dezvoltat aici.

The Grape

The Grape și-a început călătoria cu aproape 5 ani în urmă, când a fost lansat primul Business HUB din Iași, un hub special conceput la acel moment pentru freelanceri, startup-uri din diverse industrii, cum ar fi IT, Marketing, Training, Design, Arhitectură,HR etc. În același timp, au fost lansate ateliere de antreprenoriat pentru membrii existenți și pentru comunitatea externă, cu un scop educațional.
De-a lungul anilor, hub-ul a crescut și s-a transformat într-un spațiu de coworking, pentru că piața locală ne-a învățat că startup-urile, comunitățile IT locale și cei care lucrează acolo aveau nevoie de un spațiu neutru și sigur pentru a-și construi afacerile și a-și dezvolta inițiativele. Sunt toți profesioniști cu experiență, instruiți în corporații sau în străinătate, care își doresc să-și croiască propriul drum, cu idei revoluționare și mult curaj.

Ce este The Grape acum?
The Grape caută să ofere un spațiu de lucru comun pentru freelanceri, antreprenori, startup-uri, fondatori, ONG-uri și oricine dorește să facă parte din comunitatea antreprenorială locală.
Există datorită vouă și pentru voi.


Connected by Orange Fab

Fab Lab Iași

Fab Lab Iași este un spațiu de coworking inaugurat în 2017 pe o suprafață de 7000 mp ce oferă scenarii flexibile de utilizare (arii de concurs, spații comune de lucru, atelier cu echipamente, săli de training). Spațiul funcționează ca o platformă independentă ce coagulează inovarea și comunitatea tehnică din Iași.

Mai multe detalii pe fablabiasi.ro sau facebook.com/fablabiasi

MATER

MATER este o materiotecă – o colecție extinsă și constant reînnoită de mostre de materiale – dedicată profesioniștilor care lucrează cu materiale și nu numai: arhitecți, designeri de interior, designeri de produs, vestimentari și de bijuterii, ilustratori, artiști plastici, dar și organizații care dezvoltă produse și materiale noi și au nevoie de această resursă.
Toată ideea de a avea o bibliotecă de materiale cât mai aproape de un makerspace a venit din nevoia maker-ilor de a putea alege dintr-o varietate cât mai mare de materiale pentru a le folosi în proiectele lor și pentru a descoperi proprietățile acestora prin metode diverse de prelucrare.
Desigur, această idee s-a dezvoltat într-un proces mult mai complex, iar acum se experimentează cu mult mai multe materiale, combinate cu procese digitale de manufactură.