Orange Fab International Summit a avut loc la București

/ /
Orange Fab International Summit a avut loc la București

Reprezentanții programelor Orange Fab din întreaga lume s-au reunit pe 21 și 22 februarie, la București. În cadrul evenimentului Orange Fab International Summit, echipa Orange Fab România a avut ocazia să prezinte modalitățile  prin care a ales să colaboreze cu startup-urile, precum și rezultatele obținute până acum. De asemenea, startup-urile românești din cadrul programului și-au prezentat afacerile în fața audienței internaționale.

Orange Fab este acceleratorul corporate implementat de Orange în 17 țări, fiecare echipă locală având libertatea de a adapta structura și modul de operare pentru a se adresa cât mai bine ecosistemului local. Anual, reprezentanții programelor se întâlnesc într-una dintre țările participante pentru a face schimb de experiență, a cunoaște ecosistemul local și a întări relațiile de colaborare. La București au fost prezenți reprezentanți din Belgia, Coasta de Azur, Franța, Israel, Japonia, Madagascar, Moldova, Polonia, România, Senegal, Taiwan și Tunisia.

Emmanuel Chautard, CTO Orange România, și-a arătat susținerea pentru programul de accelerare și deschiderea pentru a integra cât mai multe produse ale startup-urilor inovatoare în oferta comercială Orange România.

Pe scena Orange Fab Summit au urcat și reprezentanții unora dintre cele mai active comunități antreprenoriale, pentru a prezenta ecosistemul de startup-uri local: Răzvan Rughiniș (Co-fondator, Innovation Labs), Liviu Cadariu ( Events Manager - TechHub Bucharest), Lucian Gramescu (Incubation Manager, Impact Hub) și Cristian Munteanu (Managing Partner, EarlyGame Ventures).

Tot în cadrul Orange Fab Summit, fondatorii câtorva startup-uri au povestit experiența lucrului alături de echipa Orange România, precum și beneficiie pe care Orange le oferă utilizatorilor finali.

Astfel, BOX2M, startup ce dezvoltă un ecosistem Internet of Things (IoT) cu focus pe energie, a integrat tehnologia LTE-M oferită de Orange în produsele pe care le oferă deja clienților. Rețeaua LTE-M a fost lansată de Orange la nivel național în noiembrie 2018 și este parte din angajamentul  Orange de a susține soluțiile IoT, alături de platforma Live Objects.

De asemenea, soluția BOX2M de  monitorizare a consumului energetic a fost instalată în proiectele de oraș inteligent din Alba-Iulia și Constanța (pentru iluminatul public), în 8 situri Orange (pentru echipamentele de telecom și climatizare), în sediul Orange România din Aurel Vlaicu (consum energetic agregat per clădire și iluminat pentru un etaj) și în data center-ul de test al Orange România.

Alte startup-uri, precum Pentest Tools și Dekeneas, parte din track-ul Security al Orange Fab România, colaborează împreună cu Orange pentru integrarea produselor oferite în funcționalitățile platformei de securitate dedicate clienților business - Business Internet Security.

În cea de-a doua zi a întâlnirii, managerii programelor Fab au purtat discuții despre strategia globală de inovare a Orange, modalități particulare de lucru cu startup-urile, oportunități de promovare internațională a startup-urilor din programe și colaborarea optimă pentru internaționalizarea produselor în cadrului rețelei Orange Fab.

"E o onoare pentru noi să fim gazdele celei de-a patra ediții Orange Fab Summit. Implementăm programul Orange Fab în România de mai puțin de doi ani și faptul că am fost aleși pentru a găzdui Summit-ul e o confirmare a faptului că avem ce arăta reprezentanților celorlalte programe, atât în ceea ce privește modalitatea strânsă de colaborare cu startup-urile, cât și în ceea ce privește calitatea companiilor cu care lucrăm. Reprezentanții celorlalte țări au fost impresionați de nivelul startup-urilor pe care le-au întâlnit aici și suntem încrezători că vom vedea în curând colaborări internaționale foarte interesante." - Monica Obogeanu, Startup Programs Manager la Orange România.


Companiile Orange Fab România care și-au prezentat produsele în cadrul evenimentului sunt:

Appsulate - mediu izolat care acționează ca un scut între utilizatori și aplicațiile  web care asigură atât utilizatorii interni, cât și cei externi, prevenind exfiltrarea datelor și oferă control, monitorizare și conformitate cu standardele de securitate.

Blugento - soluție eCommerce ultra-performantă construită pe platforma Magento, ce oferă toate funcționalitățile necesare unui magazin online de succes, în  baza unui abonament lunar și este integrat cu peste 100 soluții de  plată, curierat, marketing și alte servicii care oferă avantaje  competitive magazinelor online.

BOX2M - ecosistem IoT cu focus pe energie, dar aplicabil şi industriilor de  utilități, telecom și securitatea infrastructurii, generând beneficii  pentru clienți, precum reducerea facturii de energie cu până la 10%, dar  şi optimizarea OPEX si CAPEX prin design inovativ şi disruptiv.

Dekeneas - soluție de securitate ce folosește inteligența artificială pentru a adresa două din cele mai complexe și greu de combătut atacuri  informatice: watering hole și cryptojacking.

KFactory - soluție Industry 4.0 care digitalizează procesul de producție, având ca scop managementul și îmbunătățirea performanței.

Pentest Tools - serviciu online de evaluare nivelului de securitate prin penetration  testing unde utilizatorii obțin o listă detaliată a vulnerabilităților  pe care le pot repara pentru a face față unui atac cibernetic.