Startul a fost marcat cu Hackaton de 30 de ore ce s-a desfasurat în Biblioteca Centrală a Universității Naționale de Științe și Tehnologie Politehnica București (UNSTPB). Anul acesta s-a înregistrat un număr fără precedent de 106 echipe din București, Brașov, Constanța, Sibiu, Cluj-Napoca. Asta înseamnă mai mult de 360 de tineri pasionați să facă o schimbare pozitivă cu ideile lor inovative în domenii precum Agriculture, Blockchain, Cybersecurity, DevTools, Digital Health, Lifestyle, Retail & E-commerce, Smart City & Industry 4.0 and Sustainability.
În prima zi a Hackathonului, în cadrul unui pitch de 1 minut, 106 echipe au prezentat partenerilor, potențialilor investitori, presei și reprezentanților ambasadelor ideile lor de produse care răspund unor nevoi reale ale utilizatorilor din diverse sectoare de activitate, la nivel național și global. După pitch-uri, membrii juriului au avut ocazia să cunoasca mai bine ideile echipelor care îi interesau și, dacă acestea erau solide și promițătoare, să le voteze. În ziua următoare, duminică, 10 martie, 59 de echipe selectate în urma votului mulțimii au prezentat juriului și publicului versiunea îmbunătățită a produsului și a strategiei de afaceri. Prezentarea a inclus o demonstrație tehnică și comercială, urmată de o prezentare de 2 minute și de o sesiune de întrebări și răspunsuri.
Juriul a avut sarcina dificilă de a selecta cele 35 de echipe cele mai promițătoare pentru a intra în etapa următoare. 2 săptămâni mai târziu, 18 echipe din Cluj-Napoca, 16 - din Iași și 15 - din Timișoara au fost adăugate la această listă. Printre echipele selectate, cel mai popular domeniu de afaceri s-a dovedit a fi Lifestyle, ocupând aproape un sfert din toate echipele - 23%.