Orange Fab sărbătorește începerea Innovation Labs 2024

/
Orange Fab sărbătorește începerea Innovation Labs 2024
Pe 9 martie, Orange Fab s-a alăturat deschiderii INNOVATION LABS 2024 - un program care stimulează ideile, încurajează creatorii și valorifică cele mai promițătoare startup-uri de deja 12 ani!
Descriptive Text for Image

Startul a fost marcat cu Hackaton de 30 de ore ce s-a desfasurat în Biblioteca Centrală a Universității Naționale de Științe și Tehnologie Politehnica București (UNSTPB). Anul acesta s-a înregistrat un număr fără precedent de 106 echipe din București, Brașov, Constanța, Sibiu, Cluj-Napoca. Asta înseamnă mai mult de 360 de tineri pasionați să facă o schimbare pozitivă cu ideile lor inovative în domenii precum Agriculture, Blockchain, Cybersecurity, DevTools, Digital Health, Lifestyle, Retail & E-commerce, Smart City & Industry 4.0 and Sustainability.

În prima zi a Hackathonului, în cadrul unui pitch de 1 minut, 106 echipe au prezentat partenerilor, potențialilor investitori, presei și reprezentanților ambasadelor ideile lor de produse care răspund unor nevoi reale ale utilizatorilor din diverse sectoare de activitate, la nivel național și global. După pitch-uri, membrii juriului au avut ocazia să cunoasca mai bine ideile echipelor care îi interesau și, dacă acestea erau solide și promițătoare, să le voteze. În ziua următoare, duminică, 10 martie, 59 de echipe selectate în urma votului mulțimii au prezentat juriului și publicului versiunea îmbunătățită a produsului și a strategiei de afaceri. Prezentarea a inclus o demonstrație tehnică și comercială, urmată de o prezentare de 2 minute și de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Juriul a avut sarcina dificilă de a selecta cele 35 de echipe cele mai promițătoare pentru a intra în etapa următoare. 2 săptămâni mai târziu, 18 echipe din Cluj-Napoca, 16 - din Iași și 15 - din Timișoara au fost adăugate la această listă. Printre echipele selectate, cel mai popular domeniu de afaceri s-a dovedit a fi Lifestyle, ocupând aproape un sfert din toate echipele - 23%.

Descriptive Text for Image

Acum, 84 de echipe selectate intră în programul de dezvoltare și mentorat de 3 luni, al cărui scop este de a accelera ideile până la stadiul MVP (Produs Viabil Minimal), ajutând echipele să-și aducă ideile într-o formă validată pentru clienții reali, și de asemenea, de a le îndrepta către oportunitățile de finanțare potrivite.
Pe 30 mai, programul Innovation Labs va culmina cu un Târg de Startup-uri și Demo Day, unde finaliștii își vor prezenta progresul partenerilor, presei, investitorilor și publicului. Premiul principal anunțat în acest an este de 500 000 € pentru dezvoltarea ulterioară a startup-ului. Cu toate acestea, chiar și după încheierea programului, echipele vor beneficia de suport continuu din partea acceleratorului și a rețelei sale, alăturându-se comunității extinse de alumni Innovation Labs.