Susținem Make IT in Oradea și în al doilea an - aplicații deschise pentru Bright Labs Incubator

/
Susținem Make IT in Oradea și în al doilea an - aplicații deschise pentru Bright Labs Incubator

Bright Labs Incubator se lansează luna aceasta pentru a doua ediție. Incubatorul de startup-uri de tehnologie este dezvoltat de Make IT in Oradea și creat la inițiativa Primăriei Oradea și ADLO SA, împreună cu membrii locali Smartware, Paymo, Mobiversal, Helion, RO et CO International, și partenerul național Orange România.

Ce a presupus prima ediție Bright Labs Incubator?

Bright Labs Incubator este creat să ofere suport antreprenorilor ambițioși pentru a-și lansa ideea pe piață în 6 luni. Structura programului este gândită în așa fel încât să ofere cunoștințe validate de startup-uri cu renume, relații de mentorare din partea unor antreprenori de succes și experți din diverse domenii. De asemenea, există beneficiul suportului unei comunități active de antreprenori în tehnologie.

35 de echipe și-au înscris ideea de startup în prima ediție, 22 au fost selectate în etapa de preincubare, 8 au fost acceptate programul Bright Labs Incubator, iar 3 au primit finanțare în valoare totală de 115.000 de euro.

La finalul lunii ianuarie, Bright Labs Incubator Gala a adus în prim plan 10 echipe care și-au prezentat startup-urile lor în fața audienței. Toți absolvenții programului fac parte acum dintr-o comunitate în care vor beneficia de suport din partea mentorilor.

Ce aduce nou Bright Labs Incubator 2022?

În cel de-al doilea an, durata programului este de șase luni, cuprinzând: etapa de preselecție, etapa de validare și etapa de incubare.

Etapa de preselecție este în plină desfășurare și constă în evenimente de prezentare a ideilor. Acestea sunt:

  • Bright Labs Pitch Nights Oradea - 24 februarie, online [înscrierea este deschisă aici]
  • Bright Labs Pitch Nights Cluj - 3 martie, online
  • Bright Labs Pitch Nights Expats - 10 martie, online
  • Bright Labs Pitch Nights Timișoara - 24 martie, fizic
  • Bright Labs Hackathon - 8, 9 aprilie

Cele mai bune idei trec în următoarea etapă - etapa de validare, ce începe în luna aprilie și constă într-o serie de workshop-uri cu scopul de a-i ajuta pe participanți să își valideze problema și soluția și să își conceapă primul prototip. Echipele selectate din această etapă merg către următoarea și primesc un premiu de 5.000 de euro care va fi folosit în dezvoltarea ideii.

Etapa de incubare începe în luna iunie și se va întinde până la finalul lunii septembrie. Echipele beneficiază de workshop-uri, evenimente și sesiuni de mentorare individuale, structurate pentru a răspunde diferitelor nevoi pe care un startup le are pentru a se lansa în piață.

Intră în contact cu Bright Labs Incubator

Dacă ai o idee de startup de tehnologie și vrei să o duci la nivelul următor, dar ai nevoie de suport și resurse, înscrie-te la Bright Labs Pitch Nights Oradea pe 24 februarie de la ora 18:00. Prezintă-ți ideea și vei avea șansa să fii selectat în etapa de validare a programului de incubare Bright Labs Incubator - ediția 2022.

Înscrie-te gratuit aici!