VBoard - startup Orange Fab ce susține educația online

/ /
VBoard - startup Orange Fab ce susține educația online

VBoard, startup ce  s-a alăturat Orange Fab la finalul anului 2021, este un startup din Timișoara care oferă acces la educație într-un mod foarte ușor pentru a elimina distanțele dintre profesor și elev.

Produsul VBoard este o tablă virtuală interactivă construită special pentru predatul online. VBoard oferă comunicare în timp real între profesori și grupuri de elevi, atât prin intermediul tablei, cât și prin modulul audio-video inclus în ea.

Lansat complet gratuit în pandemie pentru a ajuta situatia dificilă în învățământ, produsul a atins peste 37.000 de utilizatori înregistrați. După încheierea stării de lockdown, datorită cererii care a continuat pentru predarea online, VBoard a introdus opțiunea de a folosi abonamente în platforma la care au apărut și primii clienți.

Platforma a fost construită împreună cu profesorii care o folosesc în fiecare zi și este ușor de folosit, adaptată pentru telefoane și tablete, oferind o varietate de funcționalități unice pentru a facilita colaborarea dintre un profesor și grupuri mici de elevi. Datorită multiplelor integrări cu platforme pentru predarea online, VBoard este foarte ușor de integrat în majoritatea școlilor.

Aflăm de la Marius Mazilu, fondator VBoard, despre parcursul startup-ului și ce își propun pe mai departe.

Cum a devenit VBoard parte din Orange Fab?

Am participat la Innovation Labs și la finala Demo Day a programului am fost desemnați Best Scale-up de către juriul de experți și am câștigat, de asemenea, premiul special Orange. Am păstrat legătura cu echipa Orange Fab și ulterior am fost admiși și în programul Orange Fab.

Care este echipa din spatele VBoard?

Echipa este în continuare în formare. L-am avut alături de mine pe Lucian Dărăbuș care a jucat un rol crucial în interacțiunea cu programul de preaccelerare Innovation Labs și Microsoft prin programul Microsoft for Startups.

De asemenea am avut sprijinul unui grup de profesori care m-au ghidat la implementarea funcționalităților critice care au făcut ca VBoard să fie un succes. Vreau să îi menționez pe Daniela Rezmive și pe Marius Lobază care au fost cei mai mari contributori.

Ce își propune produsul VBoard și cum se diferențiază de soluțiile existente?

Produsul este o tablă virtuală construită în special pentru domeniul educației. Majoritatea tablelor construite în momentul actual au fost aduse din zona de business și adaptate pentru mediul educațional. Această tablă a fost construită de la început pentru a adresa nevoile educaționale.

Astfel, VBoard e singura platformă care oferă liniaturi specializate pentru educația din România. De asemenea, oferă funcția de table individuale care oferă o experiență unică în predatul online ce dă profesorului abilitatea de a vedea în timp real activitatea tuturor elevilor simultan, precum și abilitatea de a interacționa cu ei.

Avem funcționalități construite atât pentru predarea în școli cât și pentru orice tip de pregătire online.

Care sunt planurile de viitor ale VBoard?

Ne propunem să extindem VBoard la nivel internațional. Suntem în discuții cu o companie americană pentru un parteneriat în Statele Unite ale Americi care țintește special predarea online. În același timp continuăm îmbunătățirea soluției VBoard cu feedback-ul pe care îl primim constant de la profesori.

Află mai multe despre VBoard și din emisiunea ZF Tech Day: